دوشنبه ۲۸ آبان ۰۳

اطلاعاتي درباره تكثير گياهان

۴۲ بازديد

اطلاعاتي درباره تكثير گياهان

 

kliz_m2.jpg

 

سبزيجات، مهمترين استفاده روزانه ما:

رپرتاژآگهي – سبزيها، علاوه بر نقش مهمي كه در برنامه غذايي و در نتيجه سلامتي مردم دنيا دارند، به عنوان قسمت مهمي از بخش كشاورزي به حساب مي آيند. پر واضح است كه هر پيشرفتي در جهت افزايش توليد محصولات كشاورزي، بخصوص سبزيها و فروش آنها در بازارهاي داخلي و خارجي كشور، كمك به وضع اقتصادي توليد كننده و در نتيجه كمك به وضع اقتصادي كشور است. توليد سبزي به نحو مطلوب و بازار پسند و مطابق با استانداردهاي بين المللي و عرضه آنها در بازارهاي جهاني، سبب مي شود كه درآمد ارزي كشور بالا رود و مي تواند بخشي از صادرات غير نفتي كشور را تشكيل دهد.

نظر به تنوع آب و هواي كشور كه ما در تمام فصول سال قادر به توليد انواع مختلف سبزي هستيم و با توجه به موقعيت جغرافيايي كشور ايران در بين ساير كشورهاي منطقه، بخصوص كشورهاي حوزه خليج فارس كه علاقه مند به خريد سبزي هاي مختلف هستند، سبب مي گردد كه ما براي توليد سبزي و عرضه آنها در بازارهاي دنيا، برنامه دقيق و منظمي داشته باشيم.

در حال حاضر ساليانه مقدار زيادي از زمينهاي زراعي كشورهاي پيشرفته به زير كشت انواع مختلف بذر سبزيجات مي رود و سبزيهاي توليد شده به صورتهاي مختلف تازه، يخ زده، كنسرو شده، پخته شده و تغيير شكل يافته در تمام طول سال مورد استفاده مصرف كنندگان قرار مي گيرد و بخش مهمي از آنها به كشورهاي ديگر صادر مي گردد. بعضي از كشورهاي پيشرفته دنيا، مانند آمريكا، فرانسه، انگلستان و هلند با احداث گلخانه هاي عظيم و بزرگ و مدرن كه مساحت بعضي از آنها به هكتارها مي رسد و مجهز به سيستمهاي رايانه اي براي كنترل رطوبت، دما، نور و ساير عوامل لازم مناسب رشد، مي باشند به كشت و پرورش و توليد انواع مختلف سبزي همت گماشته اند و قادر خواهند بود در هر موقع از سال هر نوع سبزي را توليد و به بازار عرضه كنند. سبزيهاي توليد شده با به مصرف داخلي مي رسند و يا با بهترين و مدرنترين نوع بسته بندي به كشورهاي ديگر صادر ميشوند و ساليانه از اين طريق ميلياردها دلار ارز به كشورهاي صادر كننده بر مي گردد.در انتها بذرهايي كه صرفه اقتصادي خوبي دارند را به شما معرفي مي كنيم كه مي توان بذر نعنا، بذر فلفل ، بذر خيار، بذر گوجه فرنگي و ساير سبزيجات و صيفي جات را نام برد.

 

نگاهي اجمالي به گلها و نقش آنها:

 

 

انتخاب گل

اولين گام در گلكاري، تعيين نوع گلي است كه تصميم به كشت آن مي گردد. اگر قبلا براي انتخاب گل تصميمي اتخاذ نگرديده است، بايد انتظار مورد نظر از گل در وحله اول روشن گردد  رنگ، عطر، تركيب، شكل گل، اندازه گياه  و محلي را كه قرار است گل در آنجا كشت گردد در نظر گرفته شود مثلا در آفتاب، سايه، سايه آفتاب، گلدان. با در نظر گرفتن اين عوامل مي توان گلي را كه منطبق با شرايط مورد نظر است و مناسب محلي است كه كشت در آنجا قرار است اعمال گردد انتخاب و نياز باغچه يا فضاي سبز را برطرف نمود.

 

كاشت بذر و انتخاب بذر مرغوب

زمانيكه تصميم نهائي براي كشت گياه انتخابي قطعي شد، ميتوان آنرا در زمين يا گلدان كشت نمود. بذور گلها را ميتوان از بذر فروشيها، نمايشگاههاي گل با فروشگاههاي وسايل كشاورزي تهيه نمود. سايت بذركو يكي از سايتهاي خوب براي خريد بذر گل و پياز گل  است كه پيشنهاد مي دهيم. بذور را ميتوان مستقيما در محل اصلي و يا در جعبه كاشته و سپس به محل اصلي منتقل نمود.

زمان كاشت بذر در باغچه و يا هواي آزاد

بزرگترين امتياز بذرپاشي در باغچه (برعكس بذر پاشي در جعبه) اينست كه در فصل خود نيازي به جابجائي نشاء نيست و چون جابجائي نشاء خود عامل تأخير در رشد و نمو آنست گياهان زودتر به گل مي نشينند.

بهترين زمان براي كاشت بذر در باغچه موقعي است كه خطر يخبندان رفع گرديده و گرماي داغ، تابستاني هم فرا نرسيده باشد.

اگر خيلي زود اقدام به كشت گردد يخبندان احتمالي، گياهان جوان را خشك مي كند و يا سرما و زمين مرطوب باعث دير سبز شدن و تأخير رشد آنها مي گردد، و اگر خيلي دير كشت گردد، گياهان جوان در اثر تابش خورشيد مي سوزند، و يا در هواي گرم، گياه نارس قادر به رشد سريع نخواهد بود.

آماده كردن خاك

اگر باغچه يا محل گلكاري با موفقيت كم در رشد و نمو گياهان مواجه است، ممكن است در اثر يكي از نارسائيهاي مهم خاك باشد. گياه مانند انسان براي زندگي به غذا، هوا و آب نيازمند است. گياهان اين مواد ضروري را توسط ريشه از خاك ميگيرند. هر چه خاك بتواند بهتر عناصر فوق را در اختيار گياه قرار دهد، گياه هم بهتر رشد ميكند.

خاك مطلوب بايد به اندازهاي نرم باشد كه بتواند آب و هوا در آن نفوذ نموده و به راحتي جذب ريشه گياه گردد. سستي و نرمي خاك نيز موجب انتشار ريشه در داخل خاك شده در نتيجه مواد غذائي مورد نياز از جهات مختلف اخذ مي گردد. خاك بايد به اندازه نياز گياه آب را در خود بپذيرد، در صورتيكه آب را در خود نگهدارد باعث پوسيدگي ريشه گياه مي شود.

به طور معمول خاك نياز به زير و رو شدن تا عمق ??-?? سانتيمتر و خرد كردن كلوخها دارد. چنانچه در نظر است در مساحتي كم كشت صورت بگيرد، بيل و چنگك و يا بيلچه براي زير و رو كردن خاك كافي است. در غير اينصورت با استفاده از ماشين شخم زن خاك مي توان اقدام به زير و رو كردن خاك نمود.

اگر خاك خيلي سفت بوده و بيل در آن فرو نمي رود با آب آن را خيس نماييد و پس از تقريبا” خشك شدن اقدام به شخم زدن نمود.

هموس يا ساير مواد ارگانيك مانند پيت، خاك برگ يا كود حيواني باعث اصلاح اغلب خاكها مي گردد، مواد لازم به ضخامت ? تا ?.? سانتي متر در روي زمين كشت پخش گرديده  و با يك شخم به عمق تقريبا” ?? سانتي مترف كلا” با خاك مخلوط مي شود.

 

آموزش كاشت بذر:

 

 

كاشت بذر در گياهان با هم متفاوت مي باشد. بعضي از گياهان نياز به سرمادهي و تيمار دهي دارند همانند بذر درختان سردسيري. بعضي از بذرها همانند گلها سريعا جوانه زني مي كنند و بهترين گزينه براي افراد علاقمند كاشت بذر مي باشد. همچنين پياز گل نيز با توجه به راحت بودن مي تواند گزينه مناسب ديگر براي شما باشد.

بستري از خاك سبك را تهيه كرده، گلداني انتخاب كنيد كه انتهاي آن سوراخ ايجاد كنيد، سپس بذرهاي خود را روي بستر پخش كرده، و روي آن با تناسب دو برابري قطر بذر خاك نرم الك شده بريزيد. با يك آب پاش آن را اسپري كرده و آن را در مكاني با دماي ?? الي ?? درجه قرار دهيد. هر زمان كه ديديد رطوبت كم شد مجددا” آن را آبياري سبك انجام دهيد تا زماني كه بذرها جوانه زني كنند.

كاشت پياز گل: پياز ها نسبت به همديگر فرق دارند حتي بعضي ها لازمه آن دارند تا سرمادهي شويد براي ديدن پياز گل مي توانيد در اين سايت اطلاع جامع پيدا كنيد.

 

منبع شفقنا

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.